Du vet att du får det här om Du rider på stall Tokarp
2014-11-11 | 09:43:00
| From my point of view
Du kan ha gott samvete när du väljer att rida på Tokarp.
Du kan alltid ha ett rent samvete när Du väljer Tokarp som ridskola. Hästarna mår bra, gillar sitt jobb och vi som ridlärare känner alla hästar utan och innan. De är våra vänner. Kollegor.
Du behöver aldrig känna dig elak för att en häst redan har gått 3 lektioner innan dig, eller att en häst verkar vantrivas. Våra hästar går max 2 lektioner/dag och med vissa träningsgrupper enbart 1.
Det finns många ridskolor där hästarna jobbar efter nyckeltal och går fel lektioner och mer än vad som är bra för dem. Det kan vi garantera Dig att våra hästar inte gör. Det är en anledning till att vi har fler hästar "än vi behöver". Ingen häst får vara oersättlig på det sätt att den måste gå alla veckans lektioner.
Vi har (och kräver att du har) en sund respekt för våra hästar.
Den här punkten genomsyrar hela stall Tokarp. Hästen är i centrum. Alla hästar ska behandlas med respekt och kunskap. Alla hästar är inte för alla elever. Det finns de som passar för nybörjare och de finns de som bara passar för avancerade ryttare.
Det är inte ok att ge hästen skällsord, säga att man inte tycker om den eller inte vill rida på en viss häst för att den är tråkig. Hästen speglar dig och den har ingen möjlighet att välja dig som ryttare.
Däremot har vi full förståelse för om man är lite rädd för en viss häst - det är en helt annan femma.
Att ha respekt för hästen betyder också att du kommer i tid till lektionen, så att Du kan göra iordning din häst i lugn och ro utan stress samt att Du tar dig tid till att läsa av hur Din häst mår.
Vi trycker också hårt på att lära våra elever hur man sadlar, tränsar etc på ett sätt som hästen tycker är ok.
Du är välkommen oavsett kön, ålder och bakgrund.
Här är alla välkomna. Det viktigaste är att Du följer stallets regler och visar hästarna och dina medmänniskor respekt. Vi är mycket måna om att alla ska vara välkomna och vi försöker ständigt hitta det som passar perfekt för just Dig.
Vi har som regel att alla ska hälsa på alla - det gör allting mycket trevligare.
För de allra yngsta finns ponnyer i lagom storlek - där barnet fortfarande kan se att det är en häst den pysslar med och alla ponnyer är mycket trygga och stabila.
Vi har även egna ledare till barngrupperna som håller i hästarna vilket gör det mer säkert än om Du som förälder behöver gå bredvid en ponny Du aldrig träffat innan. Du som förälder ska kunna luta dig tillbaka och bara vara om Du vill det.
Vi vill också ha full koll på vilka som hanterar våra hästar dels för er egen säkerhet men också för ponnyernas och hästarnas välmående.
En häst som tydligt visar att den inte "vill" vara med en dag, kan utan problem vara ledig en vecka.
Det är en av anledningarna till att vi har fler hästar än vad som precis behövs för att bedriva lektionsverksamhet. Vi har möjligheten att välja när någon häst ska vila, innan det blir så tydligt att den akut måste vila. Det tycker vi är viktigt och detta är en stor faktor till att våra hästar ofta blir en bra bit över 20 år samt att de gillar sitt jobb hela livet.
De har inga nyckeltal att fylla utan går så mycket som de mår bra av, oavsett om det är 4 lektioner i veckan eller 12 lektioner i veckan. Våra hästar går aldrig mer än 2 timmar per dag och går ofta ut i naturen för att hålla sig friska och glada. Det tycker vi också är viktigt att lära ut till våra elever.
Det är också viktigt att lära våra elever att dressyrridning lika gärna kan ske i naturen som på banan - utan att ge avkall på kvaliteten.
Våra hästar går ute dygnet runt med stora uppströdda ligghallar med fri tillgång på grovfoder.
Hos oss låter vi hästarna vara hästar! De går ute - som de är gjorda för, och kan röra sig i stort sett alla dygnets timmar. Vi har stora ligghallar både för ponnyerna och hästarna där de har fullt med halm för dygnets vila och högkvalitativt hösilage som de kan äta hur mycket de vill av.
Där täcker vi upp det som många andra stall inte lyckas med - att hästarna får röra sig naturligt, samt får äta och leta föda i stort sett hela dygnet.
Det här gör också att våra hästar är mycket harmoniska och känner varandra väl i flocken. Det blir mindre störigt på lektion och ryttarna kan då koncentrera sig på att lära sig rida istället för att avvärja farliga situationer.
Redo för tävling!
Vi lär Dig att rida på riktigt.
Vi har ett stort ryttarfokus, vilket betyder att vikten på förändring ligger på dig - inte på hästen. Våra hästar är redan utbildade och kan mer än väl det som Du vill lära dig på lektion.
Det är viktigt för oss att Du som ryttare ligger i fokus för det är där den snabbaste utvecklingen går. Det betyder att allt snack som lägger över skulden på hästen är bannat hos oss. Det är i stort sett alltid Du som ryttare som är orsaken till att hästen har reagerat som den gjort. Önskvärt som oönskvärt.
Ju förr vi tar till oss det desto snabbare går vår egen utveckling som ryttare.
Grunden är så otroligt viktig! Det finns inga genvägar i ridningen. Det är ambition och hårt arbete som leder vägen och det underlättas av utbildade hästar och pedagogiska duktiga ridlärare. Det kan vi ge!
Hästarna är skyddade
Du vet att hästarnas jobb är uthärdligt för dem om du rider på Tokarp. Vi är mycket måna om att våra hästar ska gilla sitt arbete och onödiga ryck i munnen, dunsar i sadeln eller hårda ord förekommer mycket sällan hos oss. Vi är ytterst noggranna med att Du som elev på Tokarp får lära dig vikten av hur känslig hästen är i sin kropp, sin mun och rygg.
Vi lägger stort fokus på att utbilda Dig till att få en mjuk följsam sits och en mjuk fjädrande hand - för hästarnas skull och för att Du ska få med dig grundstenarna till en god ridning.
Därför sysslar vi inte heller med kundfrieri på det sätt där hästarna utsätts för en ryttare som gör något den egentligen inte är redo för, tex. hoppar högt eller en för svår övning. Utmaningar ska komma i lagom takt där ryttaren har en chans att klara av det bra men ändå utmanas utan att hästen far illa.
NightMare på ett av våra sommarbeten - Nygårn. Trapalanda på jorden.
Kvalitet och utbildade hästar
En självklarhet men jag vill ändå få med punkten. Hos oss har du möjligheten att utbilda dig, från nybörjarstadiet tills dess att Du kan ge dig ut med en egen häst eller på riktiga tävlingar.
Efter det finns även speciella träningsgrupper för Dig som vill mer samt helgkurser, privatträningar mm. Du kan välja det upplägget som passar just Dig!
Hästarna är utbildade för att passa dig som lektionsryttare. De är trygga och ger rätt svar när Du gör rätt. För Dig som kommit lite längre har vi ett antal tävlingshästar som går ett par lektioner i veckan också.
Klubbtävlingar arrangeras kontinuerligt för Dig som vill lära Dig att tävla i lugn och ro!
Du med egen häst är välkommen på privatträningar samt att delta i våra kurser och i våra träningsgrupper. Vi tränar också själva kontinuerligt för tränare i både hoppning och dressyr.
Alla sorters hästar!
Har Du besökt oss vet du säkert att våra hästar inte ser ut att vara stöpta i samma form. Vi har allt ifrån den traditionella shettisen (som passar perfekt att börja sin ridkarriär på), den finlinjerade sportponnyn för de ungdomar som vill lite mer, den charmiga lilla hästen som precis räcker över ponnymått, som gör övergången till häst mycket enklare, det rejäla halvblodet för den som behöver en lite större variant på häst samt den typiskt framavlade sporthästen med lite mer nerv och humör som gör sig otroligt bra i grupperna på den lite högre nivån.
Alla hästar, raser och typer ska vara välkomna och det tycker vi är viktigt att lära våra elever. Alla hästar - oavsett ras - mår bra av att ridas på rätt sätt, i en bra balans.
Vi har många hästar som har en fantastisk stam, främst i hoppning och ett gäng nya unghästar som kommer att gå med i verksamheten när de är mogna. För er som är lite insatta i hoppaveln hittar vi namn som Argentinus, Feliciano, Cor de la Bryére, Nimmerdor, Camaro M, Caressini, Radisson, Alpen Fürst, Phaeton, Ragazzo, Contender samt lite dressyrstammar också; DeNiro, Bellini, Akinos, Olympic Ferro mfl.
Det bör också belysas att många av våra hästar kommer från svåra och tuffa liv. Många av dem som numer går lektion var tidigare klassade som problemhästar.
Med tanke på hur fint alla våra hästar fungerar i verksamheten - oavsett bakgrund - kan vi med stolthet påstå att vårat tänk och sätt fungerar. För en lycklig häst.
Senaste gänget deltagare på våra populära dagridläger. Dessa brukar arrangeras under skolloven!
Jag har länge velat skriva något - tydligt och klart - som beskriver vad vi på Tokarp står för, vad ni som väljer att bli elever hos oss kan förvänta er och vad vi trycker extra på.
Jag har samtidigt tyckt att det verkar lite "skrytigt" men ärligt talat: Varför får man inte tala om det som man faktiskt är bra på, har kämpat med och verkligen brinner för? Så nu skiter jag i det och här kommer inlägget:
Du kan ha gott samvete när du väljer att rida på Tokarp.
Du kan alltid ha ett rent samvete när Du väljer Tokarp som ridskola. Hästarna mår bra, gillar sitt jobb och vi som ridlärare känner alla hästar utan och innan. De är våra vänner. Kollegor.
Du behöver aldrig känna dig elak för att en häst redan har gått 3 lektioner innan dig, eller att en häst verkar vantrivas. Våra hästar går max 2 lektioner/dag och med vissa träningsgrupper enbart 1.
Det finns många ridskolor där hästarna jobbar efter nyckeltal och går fel lektioner och mer än vad som är bra för dem. Det kan vi garantera Dig att våra hästar inte gör. Det är en anledning till att vi har fler hästar "än vi behöver". Ingen häst får vara oersättlig på det sätt att den måste gå alla veckans lektioner.
Vi har (och kräver att du har) en sund respekt för våra hästar.
Den här punkten genomsyrar hela stall Tokarp. Hästen är i centrum. Alla hästar ska behandlas med respekt och kunskap. Alla hästar är inte för alla elever. Det finns de som passar för nybörjare och de finns de som bara passar för avancerade ryttare.
Det är inte ok att ge hästen skällsord, säga att man inte tycker om den eller inte vill rida på en viss häst för att den är tråkig. Hästen speglar dig och den har ingen möjlighet att välja dig som ryttare.
Däremot har vi full förståelse för om man är lite rädd för en viss häst - det är en helt annan femma.
Att ha respekt för hästen betyder också att du kommer i tid till lektionen, så att Du kan göra iordning din häst i lugn och ro utan stress samt att Du tar dig tid till att läsa av hur Din häst mår.
Vi trycker också hårt på att lära våra elever hur man sadlar, tränsar etc på ett sätt som hästen tycker är ok.
Du är välkommen oavsett kön, ålder och bakgrund.
Här är alla välkomna. Det viktigaste är att Du följer stallets regler och visar hästarna och dina medmänniskor respekt. Vi är mycket måna om att alla ska vara välkomna och vi försöker ständigt hitta det som passar perfekt för just Dig.
Vi har som regel att alla ska hälsa på alla - det gör allting mycket trevligare.
För de allra yngsta finns ponnyer i lagom storlek - där barnet fortfarande kan se att det är en häst den pysslar med och alla ponnyer är mycket trygga och stabila.
Vi har även egna ledare till barngrupperna som håller i hästarna vilket gör det mer säkert än om Du som förälder behöver gå bredvid en ponny Du aldrig träffat innan. Du som förälder ska kunna luta dig tillbaka och bara vara om Du vill det.
Vi vill också ha full koll på vilka som hanterar våra hästar dels för er egen säkerhet men också för ponnyernas och hästarnas välmående.
En häst som tydligt visar att den inte "vill" vara med en dag, kan utan problem vara ledig en vecka.
Det är en av anledningarna till att vi har fler hästar än vad som precis behövs för att bedriva lektionsverksamhet. Vi har möjligheten att välja när någon häst ska vila, innan det blir så tydligt att den akut måste vila. Det tycker vi är viktigt och detta är en stor faktor till att våra hästar ofta blir en bra bit över 20 år samt att de gillar sitt jobb hela livet.
De har inga nyckeltal att fylla utan går så mycket som de mår bra av, oavsett om det är 4 lektioner i veckan eller 12 lektioner i veckan. Våra hästar går aldrig mer än 2 timmar per dag och går ofta ut i naturen för att hålla sig friska och glada. Det tycker vi också är viktigt att lära ut till våra elever.
Det är också viktigt att lära våra elever att dressyrridning lika gärna kan ske i naturen som på banan - utan att ge avkall på kvaliteten.
Våra hästar går ute dygnet runt med stora uppströdda ligghallar med fri tillgång på grovfoder.
Hos oss låter vi hästarna vara hästar! De går ute - som de är gjorda för, och kan röra sig i stort sett alla dygnets timmar. Vi har stora ligghallar både för ponnyerna och hästarna där de har fullt med halm för dygnets vila och högkvalitativt hösilage som de kan äta hur mycket de vill av.
Där täcker vi upp det som många andra stall inte lyckas med - att hästarna får röra sig naturligt, samt får äta och leta föda i stort sett hela dygnet.
Det här gör också att våra hästar är mycket harmoniska och känner varandra väl i flocken. Det blir mindre störigt på lektion och ryttarna kan då koncentrera sig på att lära sig rida istället för att avvärja farliga situationer.
Redo för tävling!
Vi lär Dig att rida på riktigt.
Vi har ett stort ryttarfokus, vilket betyder att vikten på förändring ligger på dig - inte på hästen. Våra hästar är redan utbildade och kan mer än väl det som Du vill lära dig på lektion.
Det är viktigt för oss att Du som ryttare ligger i fokus för det är där den snabbaste utvecklingen går. Det betyder att allt snack som lägger över skulden på hästen är bannat hos oss. Det är i stort sett alltid Du som ryttare som är orsaken till att hästen har reagerat som den gjort. Önskvärt som oönskvärt.
Ju förr vi tar till oss det desto snabbare går vår egen utveckling som ryttare.
Grunden är så otroligt viktig! Det finns inga genvägar i ridningen. Det är ambition och hårt arbete som leder vägen och det underlättas av utbildade hästar och pedagogiska duktiga ridlärare. Det kan vi ge!
Hästarna är skyddade
Du vet att hästarnas jobb är uthärdligt för dem om du rider på Tokarp. Vi är mycket måna om att våra hästar ska gilla sitt arbete och onödiga ryck i munnen, dunsar i sadeln eller hårda ord förekommer mycket sällan hos oss. Vi är ytterst noggranna med att Du som elev på Tokarp får lära dig vikten av hur känslig hästen är i sin kropp, sin mun och rygg.
Vi lägger stort fokus på att utbilda Dig till att få en mjuk följsam sits och en mjuk fjädrande hand - för hästarnas skull och för att Du ska få med dig grundstenarna till en god ridning.
Därför sysslar vi inte heller med kundfrieri på det sätt där hästarna utsätts för en ryttare som gör något den egentligen inte är redo för, tex. hoppar högt eller en för svår övning. Utmaningar ska komma i lagom takt där ryttaren har en chans att klara av det bra men ändå utmanas utan att hästen far illa.
NightMare på ett av våra sommarbeten - Nygårn. Trapalanda på jorden.
Kvalitet och utbildade hästar
En självklarhet men jag vill ändå få med punkten. Hos oss har du möjligheten att utbilda dig, från nybörjarstadiet tills dess att Du kan ge dig ut med en egen häst eller på riktiga tävlingar.
Efter det finns även speciella träningsgrupper för Dig som vill mer samt helgkurser, privatträningar mm. Du kan välja det upplägget som passar just Dig!
Hästarna är utbildade för att passa dig som lektionsryttare. De är trygga och ger rätt svar när Du gör rätt. För Dig som kommit lite längre har vi ett antal tävlingshästar som går ett par lektioner i veckan också.
Klubbtävlingar arrangeras kontinuerligt för Dig som vill lära Dig att tävla i lugn och ro!
Du med egen häst är välkommen på privatträningar samt att delta i våra kurser och i våra träningsgrupper. Vi tränar också själva kontinuerligt för tränare i både hoppning och dressyr.
Alla sorters hästar!
Har Du besökt oss vet du säkert att våra hästar inte ser ut att vara stöpta i samma form. Vi har allt ifrån den traditionella shettisen (som passar perfekt att börja sin ridkarriär på), den finlinjerade sportponnyn för de ungdomar som vill lite mer, den charmiga lilla hästen som precis räcker över ponnymått, som gör övergången till häst mycket enklare, det rejäla halvblodet för den som behöver en lite större variant på häst samt den typiskt framavlade sporthästen med lite mer nerv och humör som gör sig otroligt bra i grupperna på den lite högre nivån.
Alla hästar, raser och typer ska vara välkomna och det tycker vi är viktigt att lära våra elever. Alla hästar - oavsett ras - mår bra av att ridas på rätt sätt, i en bra balans.
Vi har många hästar som har en fantastisk stam, främst i hoppning och ett gäng nya unghästar som kommer att gå med i verksamheten när de är mogna. För er som är lite insatta i hoppaveln hittar vi namn som Argentinus, Feliciano, Cor de la Bryére, Nimmerdor, Camaro M, Caressini, Radisson, Alpen Fürst, Phaeton, Ragazzo, Contender samt lite dressyrstammar också; DeNiro, Bellini, Akinos, Olympic Ferro mfl.
Det bör också belysas att många av våra hästar kommer från svåra och tuffa liv. Många av dem som numer går lektion var tidigare klassade som problemhästar.
Med tanke på hur fint alla våra hästar fungerar i verksamheten - oavsett bakgrund - kan vi med stolthet påstå att vårat tänk och sätt fungerar. För en lycklig häst.
Senaste gänget deltagare på våra populära dagridläger. Dessa brukar arrangeras under skolloven!
Ett härligt gäng vuxna på en speciell helgkurs som vi döpt till Feel-Good. Det är precis hur man känner sig efter den här helgen! Väldigt poppis för både ridlärare och elever!
Utbildade Ridlärare
Det här är självklart en viktig punkt. Du måste veta att den ridskola Du väljer har instruktörer som kan hjälpa dig att utvecklas till en bättre ryttare. Alla instruktörer på Tokarp har utbildning. Våra unga ledare har genomgått utbildningar från SISU med fokus på pedagogik och hur barn lär sig, jag själv utbildar mig just nu till SRL2 och har gått färdigt två av tre kurser som jag är mer än godkänd på. Lena gick gamla RIK0 samt gått under mentor i många många år och fick där lära sig unghästens utbildning samt konsten att hålla i lektioner samt driva en lektionsverksamhet. Hon gick den långa vägen, men fick med sig så mycket mer än vad man hinner med under endast en kurs.
Utöver det har alla våra instruktörer gått HLR-kurser och detta genomförs varje år för att hålla kunskapen fräsch ifall olyckan skulle vara framme.
Jag själv är även aktiv tävlingsryttare i både hoppning och dressyr vilket i vissa delar av undervisningen kan vara fördelaktigt.
Anläggnigen är helt och fullt godkänd!
Alla byggnader på Tokarp är fullt godkända att använda. Det är vi själva som känner att vi nu behöver ett nytt stall och det bygget kommer att påbörjas inom en snar framtid.
Ligghallarna har, med råge, rätt mått för det antal hästar vi har, paddocken har ett underlag som gynnar hästarna och måtten är väl tilltagna.
Hagarna är hårdgjorda för att undvika lera under de regnigaste perioderna.
Jag vill dock belysa en sak mer än det andra: Våran manege (inomhusridbana) är en av få i vårt område som uppfyller säkerhetskraven för att få bedriva ridverksamhet i. Man behöver lägst säkerhetsklass 3 på en manege där andra än en själv rider och många vet inte om detta! Det har viinkl. nödutgångar och dörrar som sitter på rätt sätt ifall olyckan skulle vara framme.
Ridhusets sarg är också ordentligt byggt och otroligt stadig för att undvika olyckor.
Säkerheten är lyft till en annan nivå!
Vi är - än så länge - den första och enda ridskolan i hela Sverige som erbjuder det absolut senaste inom säkerhetsstigbyglar till våra elever!
Vi använder SoftUp till våran verksamhet - vilka har visat sig vara i särklass de säkraste men också de bekvämaste som finns på marknaden.
De är skonsamma mot ryttarens knän och ska i stort sett vara omöjlig att fastna i vid ett fall. Det absolut farligaste som kan hända oss ryttare vid ridning är att fastna i stigbygeln om vi ramlar av. Denna risk vill vi förminska så mycket det bara går!
SoftUp-stigbygeln är också mycket enkel att hänga på och ta av från stiglädret! Vi är otroligt glada över att kunna erbjuda våra kunder detta!
Utbildade Ridlärare
Det här är självklart en viktig punkt. Du måste veta att den ridskola Du väljer har instruktörer som kan hjälpa dig att utvecklas till en bättre ryttare. Alla instruktörer på Tokarp har utbildning. Våra unga ledare har genomgått utbildningar från SISU med fokus på pedagogik och hur barn lär sig, jag själv utbildar mig just nu till SRL2 och har gått färdigt två av tre kurser som jag är mer än godkänd på. Lena gick gamla RIK0 samt gått under mentor i många många år och fick där lära sig unghästens utbildning samt konsten att hålla i lektioner samt driva en lektionsverksamhet. Hon gick den långa vägen, men fick med sig så mycket mer än vad man hinner med under endast en kurs.
Utöver det har alla våra instruktörer gått HLR-kurser och detta genomförs varje år för att hålla kunskapen fräsch ifall olyckan skulle vara framme.
Jag själv är även aktiv tävlingsryttare i både hoppning och dressyr vilket i vissa delar av undervisningen kan vara fördelaktigt.
Anläggnigen är helt och fullt godkänd!
Alla byggnader på Tokarp är fullt godkända att använda. Det är vi själva som känner att vi nu behöver ett nytt stall och det bygget kommer att påbörjas inom en snar framtid.
Ligghallarna har, med råge, rätt mått för det antal hästar vi har, paddocken har ett underlag som gynnar hästarna och måtten är väl tilltagna.
Hagarna är hårdgjorda för att undvika lera under de regnigaste perioderna.
Jag vill dock belysa en sak mer än det andra: Våran manege (inomhusridbana) är en av få i vårt område som uppfyller säkerhetskraven för att få bedriva ridverksamhet i. Man behöver lägst säkerhetsklass 3 på en manege där andra än en själv rider och många vet inte om detta! Det har viinkl. nödutgångar och dörrar som sitter på rätt sätt ifall olyckan skulle vara framme.
Ridhusets sarg är också ordentligt byggt och otroligt stadig för att undvika olyckor.
Säkerheten är lyft till en annan nivå!
Vi är - än så länge - den första och enda ridskolan i hela Sverige som erbjuder det absolut senaste inom säkerhetsstigbyglar till våra elever!
Vi använder SoftUp till våran verksamhet - vilka har visat sig vara i särklass de säkraste men också de bekvämaste som finns på marknaden.
De är skonsamma mot ryttarens knän och ska i stort sett vara omöjlig att fastna i vid ett fall. Det absolut farligaste som kan hända oss ryttare vid ridning är att fastna i stigbygeln om vi ramlar av. Denna risk vill vi förminska så mycket det bara går!
SoftUp-stigbygeln är också mycket enkel att hänga på och ta av från stiglädret! Vi är otroligt glada över att kunna erbjuda våra kunder detta!
Det finns många roliga färger på SoftUp-stigbygeln. Ett par kostar dryga 2000:- men vi känner att det är väl investerade pengar!
Inte bara ridning!
Du som rider på Tokarp har världens chans att göra mer av ditt hästeri än bara att rida. Vi har ett skötarsystem där Du har en sköthäst bestämda dagar i veckan, vi har möjligheter att lära Dig hur det funkar att ha egen häst, teori inbakat i ridundervisningen för att lära ut en helhet och inte bara ridning mm.
Det finns oändligt med möjligheter för dig som vill!
Utöver dessa viktiga punkter ovan har vi fantastisk mark runt omkring oss och vi kan rida ut i underbar natur utan att behöva korsa några stora vägar.
Hästarna är trygga utomhus och tycker att det är roligt. Det är även viktigt för eleverna hos oss att få lära sig att en häst inte håller om den enbart rids på ridbanan. Den behöver variation i underlaget och för själen.
Har du frågor kring Tokarp eller vill börja rida?
Du kan nå oss via vår Facebookgrupp som heter Stall Tokarp Gånghester,
Vi har även en företagssida på Facebook.
Eller på mail; [email protected]
Via vår hemsida: www.stalltokarp.snabber.se
Eller via telefon: 0733-602123
Vi som äger stall Tokarp heter My Magnusson (Myran) och Lena Magnusson.
Inte bara ridning!
Du som rider på Tokarp har världens chans att göra mer av ditt hästeri än bara att rida. Vi har ett skötarsystem där Du har en sköthäst bestämda dagar i veckan, vi har möjligheter att lära Dig hur det funkar att ha egen häst, teori inbakat i ridundervisningen för att lära ut en helhet och inte bara ridning mm.
Det finns oändligt med möjligheter för dig som vill!
Utöver dessa viktiga punkter ovan har vi fantastisk mark runt omkring oss och vi kan rida ut i underbar natur utan att behöva korsa några stora vägar.
Hästarna är trygga utomhus och tycker att det är roligt. Det är även viktigt för eleverna hos oss att få lära sig att en häst inte håller om den enbart rids på ridbanan. Den behöver variation i underlaget och för själen.
Har du frågor kring Tokarp eller vill börja rida?
Du kan nå oss via vår Facebookgrupp som heter Stall Tokarp Gånghester,
Vi har även en företagssida på Facebook.
Eller på mail; [email protected]
Via vår hemsida: www.stalltokarp.snabber.se
Eller via telefon: 0733-602123
Vi som äger stall Tokarp heter My Magnusson (Myran) och Lena Magnusson.
Våra hästar på ett av våra sommarbeten! Alla våra hästar går ihop under sommaren för att få vara hästar fullt ut, samt gå ihop sig med varandra.
Det är mycket viktigt för säkerheten i verksamheten.
Det är mycket viktigt för säkerheten i verksamheten.
Återigen - kunde inte sagt det bättre själv.
Jag är väldigt stolt - både över vår fina ridskola och min fantastiska dotter.
HALLELULJA!!! Blev alldeles gråtfärdig av detta inlägg, det är såååå underbart att läsa! Varför kan inte alla ridskolor vara såhär?? Finns en anledning att jag ogillar ridskolor generellt, men flyttar jag hem till Sverige igen så ska jag börja rida hos er. Kram från Italien (jobbar som ryttare)
http://www.eu-riders.se 2014-11-11 | 13:54:03
Underbara bilder, så härligt ljus!
http://femtiotrekvm.blogg.se/ 2014-11-12 | 20:49:46
Härligt! :)
http://annster.se 2014-11-13 | 23:07:43
Herrejäklar säger jag bara!! Låter som ett helt fantastiskt ställe! Och det är absolut INGET du inte ska skryta om eller vara rädd att berätta om! För det verkar ju vara värt varenda ord :D Vart ligger Tokarp? :D
http://jlandgrens.se/ 2014-11-13 | 23:21:05
finna bilder
http://ghgumman.blogg.se/ 2014-11-13 | 23:33:11
Jaha okej! :D detta ställe ska jag absolut lägga på minnet för framtiden! :D
http://jlandgrens.se/ 2014-11-15 | 15:04:20
Jag bor i Strömstad! Men går sista året på gymnasiet och ska väl antagligen fortsätta plugget med en gång (om allt går som jag tänkt mig haha) och då har Borås faktiskt varit en liten tanke att förflytta sig till ;) Och då jag är hästägare osv så är det ganska självklart för mig att det ska följa med om jag förflyttar mig haha ;D
http://jlandgrens.se/ 2014-11-16 | 22:22:45
Väl formulerad sanning!!
Härligt inlägg och jag kan bara instämma.
Vilken fin sida du har gjort!!! Jätteroligt att läsa. Beundrar hur ni arbetar med er hästar. Hade så gärna låtit dottern hos er, tror hon skulle må väldigt bra hos er, i er fina miljö. Synd att ni inte ligger närmare Vänersborg ;-)
Kram!
Fantastiskt fin sida - och fantastiskt fin verksamht:-) Va duktiga ni är!
Låter som en helt fantastisk ridskola, och jag grämer mig över att inte bo nära! Jag hade mer än gärna, både ridit hos er själv och låtit döttrarna rida där. Den moral du/ni och sätt att se på hästar har borde vara självklar i varje ridskola!
http://ellisdag.blogg.se 2014-11-26 | 00:50:21
så underbara bilder, vill verkligen börja rida hos er :) bor ju i borås så kanske dags :)
Ni är toppen! Sugen på att komma och hoppträna med min islandskille Ottar igen. Kanske till hösten?
Ååååh vad lycklig jag blev av att läsa detta, det verkar som om att hästarna har det jättebra!! Jag och en vän var tidigare ägare till Super Jim. Vi var dom första ägarna efter att han gick dåligt på travbanan.
Någon som vet när han kom till er och när han gick bort? Vi har tänkt mycket på honom genom åren och det glädjer mig att han fick sina sista år på ett sånt här fint ställe.
Jag kunde verkligen inte ha valt en bättre ridskola! 💞
jag gillar era hästar för ni har snälla och söta hästar jag vill börja rida oss er men mina föräldrar säger att det kostar för mycket pengar för att börja rida. min mormor och lena är kusiner till varan. jag kommer i håg när jag hade mitt kalas oss er när jag fik välja 3 hästar att rida på då valde jag bomben,pyro,tonado dem var så snälla.ni har suveräna hästar.ni har busiga hundar. ni har snälla,söta,busiga,lydiga hästar.
Hej. Jag gillar era hästar.Lena och min mormor Marie är ju kusiner. Om det är Myran som svarar på detta så vet jag att du och min mamma Malin är sysslingar.Tack för att jag fick ha mitt 9års kalas hos er.Jag var jätte glad för det.Jag vill gärna börja rida hos er men mamma och pappa säger att det är för dyrt. Hur mycket kostar det att rida hos er? Hur mycket kostar det per termin? Om ni svarar blir jag jätteglad och helst vill jag få reda på hur mycket det kostar och hur mycket det kostar per termin.
Eran rid ridskola är verkligen alltså verkligen bäst i värden!
Jag hoppas att jag kommer att rida hos er åtminstone 10år till jag älska verkligen tokarp och hästarna!
Och ni har den besta utbildningen i ridningen man kan få det finns ingen beter ridskola <3