slide show

Måndag i full gång!

Johanna

Hej,

Vad roligt att ni kör pållarna lite! :)

Ett tips (utefter det jag kan se på bilden) är dock att se över utrustningens tillpassning för att förbättra pållens möjlighet att arbeta korrekt... :)

Kram!

Svar: vad hade du velat ändra på? =)
Myran

2013-10-01 | 21:27:50
Johanna

Hade velat:
korta draglinorna avsevärt, de ska bara vara såpass långa att svängeln inte riskerar att slå emot bakbenen när hästen tar ut steget. (mer lagom långa linor gör det lättare för hästen att dra och ger kusken ett kortare ekipage att hålla reda på)

Sänk ner dragringen en bit genom att länga uppehållsremmen. Som det ser ut på bilden kommer draglinjen (från punkten där draglädret fäster an i lokan till den punkt där draglinan fäster an i svängeln ska det vara en rak linje) att bli bruten uppåt, vilket gör att det bryter i hästens ryggmuskulatur.

Lite svårt att se, men tror att ni behöver länga bukgjorden (gjorden som går från dragring till dragring) lite. Det ska få plats en stående handflata mellan hästens mage och bukgjorden.

Som det ser ut på bilden är dragpunkten (punkten där draglädret fäster an i lokan) lagom hög (om man delar upp bogbladet i tre delar så vill man ha dragpunkten mitt emellan den mittre och den nedre delen). Skulle det vara så att hästen sänker halsen när han drar så kan den nog bli lite låg. Finns det möjlighet att sätta övre lokremmen i en lägre ögla i lokan? Annars kan ni bulla upp med något mellan övre lokremmen och nackputan...

det blev visst en novell... sorry O:-)

Svar: (Y)
Myran

2013-10-02 | 22:01:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0